Çiçek tatlısı tarifi Yapılışı


Çiçek tatlısı tarifi Yapılışı

Çiçek tatlısı tarifi
Çiçek tatlısı tarifi

Çiçek tatlısı yapacağız hanımlar

Gerekli malzemeler
Yumurta 2 tane yeterli olur
Sıvıyağ 2 çorba kaşığı kadar yeterli olur
Yoğurt yine 2 çorba kaşığı kadar yeterli olur
Sirke yarım kahve fincanı kadar olsa yeterli olur.
Kabartma tozu 1 paket kadar yeterli olur.
Un lazım olacak.
Margarin veya tereyağı 130 gram civarı.
Ceviz dövülmüş şekilde 1 su bardağı kadar yeterli olur.
Çiçek tatlısı için nişasta kullanıyoruz.
Tatlımızın şerbetini yapmak için şunlar lazım:
Şeker 2 su bardağı kadar yeterli olur.
Su 1.5 su bardağı kadar.
Limon suyu 1 tatlı kaşığı kadar olsa yeter.

Çiçek tatlımızın yapılışına gelelim

        Suyla şekeri kaynatın. İnmeye yakın limon suyu ekleyeceğiz ve soğutacağız.
Bir kap alıyoruz içine kabartma tozu, sirke, yoğurt, sıvıyağ ve yumurta ekliyoruz. Yemek tabağı büyüklünde açılacak şekilde nişasta serperek açıyoruz. Ortasından bükme yapıyoruz. Fiyonk şeklini almasına dikkat edin.  Öbür kenarını da büzerek ortada birleştiriyoruz. Bu sefer çiçek şekli veriyoruz. Ortasına kapatılacak şekilde bohça gibi kenarını kapatıyoruz. Dövülmüş cevizden bir tanesini ortasına koyuyoruz. Diğer uçları çapraz olarak üste getirdik mi tamamdır.
Tepsimizi yağlıyoruz. Ek yerlerine dikkat edin alta gelecek şekilde sıra sıra diziyoruz. Tereyağını eritin hanımlar üzerinde güzel gezdirin.
Fırınınızın 180 derecede önceden ısıtılmış olması şartı ile fırına koyun ve kızartın.
Şerbetiniz soğuk olacak şekilde tatlının üzerinde dolaştırın. Hindistan cevizi, fındık (dövülmüş), fıstık serpiyor ve servis yapıyoruz.
Afiyet şeker bal olsun.

+Çiçek tatlısı tarifi


Çiçek tatlısı

Çiçek tatlısı


0 yorum: